Social

# valul 5 pandemic #valul 5 # alexandru rafila #pandemie #declaratii Alexandru Rafila

Alexandru Rafila, despre valul 5: “Sunt absolut tulburat de faptul ca nu e nimeni afectat de 500 de decese pe zi”

Profesorul Alexandru Rafila a vorbit despre valul 5 al pandemiei si a declarat ca trebuie sa fim pregatiti pentru venirea acestuia. Mai mult, acesta a declarat cu amaraciune ca este tulburat de faptul ca acum, cand suntem pe scadere, nu e nimeni afectat ca in Romania se inregistreaza 500 de decese pe zi.

 

"Cred ca in urmatoarele cateva saptamani problema de sanatate publica va reveni in limite normale, dar asta nu inseamna ca nu ar trebui sa fim pregatiti pentru valul 5. Trebuie sa dezvoltam policlinicile si tratamentele. Sunt antivirale noi. Cred ca foarte rapid, in vreo luna, se poate ca acestea sa ajunga in Romania. Se poate ca acest lucru sa se negocieze direct la nivel european, prin UE. 

Eu as vrea sa ne coordonam si la valuri cu tarile europene si la numar de decese, pentru ca noi stam mult mai rau. Si sper sa avem un raspuns comparabil, dar trebuie sa facem toti un efort. Trebuie sa trecem intr-o faza de solidaritate atunci cand sesizam o crestere a numarului de cazuri. 

Eu sunt absolut tulburat de faptul ca acum, cand suntem pe scadere, nu e nimeni afectat de 500 de decese pe zi, cate au fost. Daca lucram toti impreuna, avem sanse, dar daca asteptam rezolvarea de la un singur om sau institutie, nu se poate. Daca luam o decizie, trebuie sa se aplice si prelatilor, si profesorilor, si parlamentarilor, tuturor. A pornit de la personalul medical si s-a ajuns la vreo 40 de amendamente, de nici nu mai recunoastem proiectul initial. Probabil ca pana la sfarsitul lunii ar putea sa treaca acest proiect prin procedura parlamentara”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea