Social

# aer conditionar coronavirus # aer conditionar # alexandru rafila #coronavirus

Alexandru Rafila, despre pericolul aerului conditionat in timpul pandemiei de coronavirus

Cercetatorii au realizat studii pentru a observa cum se raspandeste virusul. In urma acestora, unii dintre ei au ajuns la concluzia ca aparatele de aer conditionat si de climatizare din cladiri ajuta la raspandirea coronavirusului, fiind un adevarat pericol pentru sanatatea public.

 

Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, deminte aceste teorii. Rafila sustine ca aerul conditionat din cladiri nu raspandeste in niciun fel coronavirusul, iar expunerea la soare ajuta la scaderea rezistentei virusului.

"Nu este periculos aerul conditionat. Studiile nu au aratat cazuri de imbolnavire, ceea ce trebuie facut este service-ul, mentenanta, igienizarea instalatiilor de aer conditionat", a declarat Alexandru Rafila, in cadrul unei emisiuni TV, potrivit realitatea.net.

Pe de alta parte, profesorul sustine ca temperaturile ridicate si expunerea la soare ajuta in lupta cu virusul.

"Expunerea la soare, mai ales ca exista si un nivel de radiatii UV, ea in sine are un efect microbicid, inclusiv asupra acestui virus, dar depinde cat timp dureaza expunerea la soare, mai conteaza si temperatura ambianta si in principiu cu cat expunerea e mai mare si temperatura este mai mare, viabilitatea virusului scade", a declarat Rafila.

Citeste si:

Aerul conditionat poate duce la raspandirea coronavirusului? Ce spun expertii

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea