Social

# alexandru rafila #coronavirus #vaccin

Alexandru Rafila, despre cat va dura crearea unui vaccin pentru coronavirus

Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, a declarat ca pentru a crea un vaccin impotriva coronavirusului este nevoie de mult timp. Acesta a precizat ca nu este de joaca cu asa ceva. Un vaccin se poate crea in cateva luni, insa inainte de folosirea acestuia in masa va trebui sa fie siguranta.

"Nu poti sa risti sa faci un vaccin daca nu esti sigur ca el nu produce rau persoanei respective”, a spus Rafila in contextul in care un posibil vaccin ar trebui sa fie 100% sigur inainte de a fi administrat oamenilor in numar foarte mare.
De asemenea, Alexandru Rafila a precizat ca inainte de a administra un vaccin la un numar atat de mare de persoane sigurant este pe primul lor.

"Avand in vedere ca vorbim de medicamente sau de vaccinuri care se adreseaza unui numar extrem de mare de persoane, potentiali pacienti, sau, in cazul vaccinului, toata lumea ar vrea sa se vaccineze, va dati seama ca studiile de siguranta  sunt pe primul loc. Nu poti sa risti, de exemplu, sa faci un vaccin daca nu esti sigur ca el nu produce, la un moment dat, rau persoanei respective. Nimeni nu va vaccina 2 miliarde de oameni, ca apoi sa isi dea seama ca acel vaccin nu a fost sigur. Studiile vor fi foarte serioase”, a mai adaugat acesta.
Toate chestiunile astea pe care le aud la televizor – „in doua luni”, „intr-o luna”, „in doua saptamani” – sunt niste povesti pentru ca molecula poate exista ca atare, dar siguranta si eficacitatea acesteia trebuie studiata foarte serios. Lucru asta se face in niste luni de zile”, a explicat dr. Alexandru Rafila.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea