Social

#incepere scoli # alexandru rafila #scoli

Alexandru Rafila, declaratii despre amanarea deschiderii scolilor. Cand vor reveni elevii in banci

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a vorbit recent, in cadrul unei conferinte de presa, despre amanarea redeschiderii scolilor dupa vacanta de iarna, dupa ce mai multi parinti au cerut ca elevii sa revina la scoala mai tarziu.

 

Alexandru Rafila se declara un sustinator al mentinerii scolilor deschise, dar spune ca urmeaza discutii pentru „decizii echilibrate”.

"Sunt un sustinator al mentinerii scolilor deschise, vedeti ca sunt si tari care au o incidenta inalta a acestei infectii si mentin scolile deschise. Intotdeauna trebuie sa pui in balanta impactul asupra sanatatii publice al deschiderii scolilor si impactul asupra sanatatii copiilor. Sa nu uitam ca sanatatea copiilor din aceasta generatie este responsabilitatea noastra”.

Ministrul Sanatatii a declarat ca nu este de acord cu inchiderea scolilor pentru perioade lungi, deoarece sanatatea copiilor ar putea fi afectata.

„Si sa afectezi nu numai procesul de invatamant, ci si sanatatea copiilor, modul in care ei se dezvolta din punct de vedere psihic, fizic. Consecintele inchiderii pe durate lungi s-ar putea sa se faca resimtite ani de zile”. In acest contextul, spune ministrul, vor exista discutii cu toti cei din zona de sanatate si educatie in asa fel incat sa fie luate „decizii echilibrate”.

Apelul medicilor este sa fie facut un efort comun: „se va traduce prin incetinirea transmiterii, prin posibilitatea sistemului de sanatate de a prelua cazurile si prin functionarea cat mai aproape de normal a intregii societati, inclusiv a activitatii in scoli”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea