Social

Alexandru Rafila: "Copiii trebuie sa iasa afara, sa se joace si sa faca miscare"

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat ca varstnicii si copiii ar trebui sa iasa cat mai curand afara sa faca plimbari in aer liber. A trecut aproape o luna de cand copiii din Romania stau in case. 

Acesta a estimat ca in jurul datei de 15 mai, copiii ar putea fi lasati sa iasa la plimbare sa se joace, sa alerge si sa faca miscare. 

"A trecut mai bine de o luna de cand copiii romanilor stau inchisi in case. Medicii pediatri sunt de parere ca sanatatea lor poate fi afectata din cauza lipsei miscariii si a soarelui. in Spania, premierul are de gand sa relaxeze aceasta restrictie din 27 aprilie, astfel incat copiii sa poata lua aer curat.

Cred ca si in Romania trebuie gandita o astfel de masura, probabil ca nu tot din 27 aprilie, pentru ca, stiti, evolutia epidemiei in tara noastra are un decalaj de circa 3 saptamani fata de Spania, 2-3 saptamani, probabil ca 15 mai este o data mai rezonabila pentru Romania, dar cred ca acest tip de gandire este unul corect”, este de parere Alexandru Rafila.

Profesorul Rafila spune ca si varstnicii ar trebui sa iasa afara, insa, deocamdata aceste schimbari nu sunt reglementate oficial.

„Copiii, sigur, in timpul zilei trebuie cumva sa iasa, sa se joace, sa alerge, sa faca miscare, dar probabil ca trebuie sa ne gandim un pic si la persoanele varstnice, care sa fie incurajate eventual sa faca plimbari, sa faca miscare, in cursul serii, cand circulatia este redusa”, a mai precizat profesorul Alexandru Rafila.

 

Cel mai recent raport al OMS arata ca pasii de ridicare a restrictiilor trebuie sa fie facuti gradual, cu intervale de timp pentru a evalua impactul lor. Ideal ar fi un interval de minim doua saptamani – care corespunde perioadei de incubatie a virusului - intre fiecare masura de restrictie ridicata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea