Social

Alexa revine in "Groapa" dupa un an si jumatate

Telenovela revenirii lui Dan Alexa la Dinamo a luat sfarsit. Miercuri seara, vicepresedintele dinamovist Gigi Netoiu a ajuns la un acord cu oficialii chinezi ai lui Beijing Guoan, iar Alexa va imbraca, din nou, tricoul alb-rosu.
Luna ianuarie a fost cat se poate de agitata pentru Alexa. Mai intai a trebuit sa refuze o oferta excelenta venita din partea Stelei, apoi, dupa ce si-a facut bagajele pentru a reveni la Dinamo, chinezii s-au razgandit si au refuzat sa-i dea drumul, cerand nu mai putin de un milion de euro pentru fotbalist. Gigi Netoiu a fost insa hotarat sa nu se intoarca la Bucuresti fara Alexa. Dupa negocieri dure, chinezii au renuntat la roman. Alexa s-a declarat incantat ca se va putea intoarce in stefan cel Mare dupa ce, in urma cu doua zile, oficialii lui Guoan pareau de neclintit. "Nu imi vine sa cred. Tratativele au reusit si, in sfarsit, ma intorc acasa. Negocierile au fost foarte grele. La un moment dat, toata afacerea era sa cada, dar acum, cand totul s-a incheiat, pot spune ca a meritat tensiunea, in care am stat in perioada negocierilor", a precizat Alexa care vrea sa refaca la Dinamo nucleul de jucatori care in 2004 a adus ultimul titlu al "cainilor": "Important este ca vin la Dinamo si impreuna cu Danciulescu , cu Niculescu, cu Petre si ?Babicu? (n.r. - Cristi Munteanu) si ceilalti de acolo sa refacem haita". Alaturi de Alexa va reveni la Dinamo si atacantul Octavian Chihaia, care nu s-a inteles la contract cu oficialii lui Guoan. Intoarcerea lui Alexa coincide cu plecarea lui Adrian Iordache, fundasul semnand un contract pe un an cu formatia rusa shinik Iaroslav.

Debut cu infrangere pentru Vigo
Dinamo a participat miercuri, in Cipru, la un patrulater alaturi de formatiile Apollon Limassol, Ferencvaros si de o selectionata a jucatorilor maghiari care evolueaza in Cipru. In prima partida, care a durat 30 de minute, formatia antrenata de spaniolul Esteban Vigo a remizat, 0-0, cu Apollon Limassol, cipriotii reusind sa se impuna, apoi, cu 5-4 la loviturile de departajare. Nici in finala mica, contra selectionatei jucatorilor maghiari, dinamovistii nu au reusit sa inscrie, chiar daca si-au creat mai multe ocazii. Dupa un nou rezultat alb, "cainii" au fost salvati la penaltiuri de portarul Matache, astfel ca Dinamo a castigat cu 4-1. Dinamovistii vor mai juca in Cipru cu Neuchatel Xamax (28 ianuarie) si cu sarbii de la FK Buducnost (30 ianuarie).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea