Social

#intoxicatii detergent #pericol detergent #alerta #detergent

Alerta! Un detergent pe care si tu il folosesti, pericol mortal pentru copii!

Mii de copii din intreaga lume ajung la spital cu intoxicatii grave din cauza capsulelor de detergent lichid, acele "pernite" colorate care se gasesc si la noi pe piata si care devin extrem de tentante pentru cei mici.

Copiii confunda adesea capsulele de detergent cu bomboane, mai ales ca sunt colorate si parfumate, dar si cu jucarii. Autoritatile sanitare mondiale trag un puternic semnal de alarma avertizand asupra pericolului, dupa ce tot mai multi copii ajung sa fie spitalizati ca urmare a contactului cu acesti detergenti.

Sursa foto:tpr.org

Un studiu realizat in SUA, citat de foxnews.com, a aratat ca doar in ultimii doi ani au fost inregistrate 17.230 de cazuri in care copii cu varsta sub 6 ani au inhalat sau au inghitit substantele chimice din capsulele de detergent, care seamana foarte mult cu jeleurile, ceea ce i-a tentat pe cei mici.

Micutii ajung sa muste din ele, iar printre efectele contactului cu substantele din capsule numarandu-se varsaturile, tusea, iritatia si durerile la nivelul ochilor, dureri sau arsuri la nivelul gurii si leziuni ale traheei. Copiii ajung sa fie internati la terapie intensiva si intubati pentru a putea fi ajutati sa respire. Potrivit cercetarii, cativa au intrat in coma si s-a inregistrat chiar si un deces.

Sursa foto: galleryhip.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea