Social

#amenintari bomba #alerta SUA #ivanka trump #sua #alerta terorista

Alerta terorista in SUA! Reactia Ivankai Trump

SUA se afla sub terorare. In urma unor amenintari cu bomba, cel putin 11 centre evreiesti au fost evacuate. Acestea nu sunt insa primele incidente antisemite dupa investirea lui Donald Trump in functia de presedinte.

 

Situatia este cu atat mai ingrijoratoare, cu cat, in ultima luna, autoritatile americane si canadiene au evacuat 64 de centre evreiesti in urma unor amenintari asemanatoare, fiind vorba de 54 de centre ale comunitatii evreiesti din Statele Unite. Din fericire, amenintarile s-au dovedit a fi false.

FBI a demarat o ancheta impreuna cu Departamentul de Justitie, pentru a-i prinde pe faptasi. Intre timp, presa locala sustine ca peste 100 de pietre funerare au fost doborate la un cimitir evreiesc din localitatea St. Louis din Missouri.

"In ultimul weekend, mai multe persoane necunoscute au doborat mai multe pietre funerare din cimitir", a declarat un reprezentant al politiei, potrivit libertatea.ro.

Casa Alba a reactionat rapid, declarand ca asemenea acte de violenta nu isi au locul in Statele Unite.

Si Ivanka Trump, convertita la iudaism dupa casatoria cu Jared Kushner, a reactionat imediat la amenintarile cu bomba care au vizat centrele evreiesti. "America este o natiune construita pe principiul tolerantei religioase. Trebuie sa ne protejam casele noastre care sunt aceste centre de rugaciune", a scris Ivanka Trump pe Twitter.

Sursa foto: keeferlaw.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea