Social

#alerta #transmitere #recoamndari #coronavirus #infectie respiratorie severa

Alerta pentru noul coronavirus a ajuns in Romania

Deocamdata, in tara noastra nu a fost inregistrata nicio suspiciune de infectie respiratorie severa asociata cu noul coronavirus, insa reteaua sanitara este în alerta, conform recomandarilor OMS si ECDC, au declarat, pentru Mediafax, reprezentanţii Institutului National de Sanatate Publica (INSP).

Potrivit recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, reteaua sanitara urmeaza sa investigheze orice pacient care prezinta simptome ale unei infectii respiratorii acute si a calatorit in Peninsula Arabica cu 10 zile inainte de aparitia simptomelor.

Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC) a transmis indicatii tuturor statelor europene cu privire la depistarea timpurie a infectiilor respiratorii cauzate de coronavirus.

Dintre cele peste 40 de cazuri diagnosticate pana in prezent cu noul coronavirus, 20 au cauzat decese. Faptul ca infectia se poate transmite si personalului medical a fost confirmat in ultimele 24 de ore.

Sursa foto: newshub.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea