Social

# alerta meteo #vremea #meteo # ploi torentiale

ALERTA METEO! Ploi torentiale, in toata tara! Afla de cand !

Meteorologii au emis vineri o avertizare de ploi torentiale, valabila pana duminica seara, la ora 22, fenomenele periculoase urmand sa aiba loc in aproape toata tara.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), de vineri pana duminica, in cursul dupa-amiezilor si serilor, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin ploi ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie si izolat grindina.

In intervale scurte de timp se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi local 20 l/mp si izolat 30 - 40 l/mp.

ANM arata ca astfel de fenomene se vor semnala mai ales in zona de munte si cu caracter local in cursul zilei de vineri indeosebi in Crisana, Maramures, Transilvania, Moldova si Muntenia, iar sambata ploi sunt semnalate in special in centrul si nord-estul teritoriului.

Duminica, instabilitatea atmosferica se va manifesta in sudul, estul si partial in centrul tarii, potrivit sursei citate.

Totodata, meteorologii spun ca in regiunile sudice si sud-estice, mai ales in dupa-amiezile de vineri si sambata, disconfortul termic va fi ridicat, cu valori ale indicelui temperatura-umezeala (ITU) ce vor depasi local pragul critic de 80 de unitati. 

Mai multe detalii despre vreme, gasesti pe vremea.acasa.ro. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea