Social

#instabilitate atmosferica #atentionare meteo #anm #cod portocaliu #vreme rea #meteo

ALERTA METEO! Cod portocaliu de vreme rea! Fenomene extreme in toata tara in urmatoarea perioada

ANM (Agentia Nationala de Meteorologie) a emis o alerta de cod portocaliu de vreme rea ce vizeaza fenomene extreme in mai multe zone ale tarii. Sunt asteptate ploi torentiale si furtuni cu rafale de 100km/h.

Cod portocaliu de vreme rea

In intervalul 12 mai, ora 11:00 - 12 mai, ora 20:00, sunt vizate fenomene precum intensificari puternice ale vantului, vijelii in cea mai mare parte a Moldovei, nordul Dobrogei si nord-estul Munteniei.

“In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a Moldovei, nordul Dobrogei si  nord-estul Munteniei vor fi intensificari puternice ale vantului, cu viteze la rafala in general, cuprinse intre 80 si 100 km/h si vijelii.”, se arata pe site-ul ANM.

Cod galben de vreme rea

In intervalul 12 mai, ora 09:00 - 12 mai, ora 23:00, sunt vizate fenomene meteorologice precum intensificari ale vantului, manifestari de instabilitate atmosferica in Oltenia, Transilvania, vestul si centrul Munteniei (judetele Arges, Dambovita, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ilfov si Municipiul Bucuresti).

“In intervalul mentionat, in Oltenia si Transilvania, precum si in vestul si centrul Munteniei (judetele Arges, Dambovita, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ilfov si in zona Municipiul Bucuresti) vantul va avea intensificari temporare, cu viteze la rafala cuprinse, in general, intre 55 si 65 km/h si izolat peste 70 km/h. In zona montana inalta vantul va sufla tare, cu peste 90...100 km/h.

Local, in zonele deluroase si montane, precum si in centrul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferica ce se va manifesta prin averse, descarcari electrice si izolat grindina. Aversele vor putea avea si caracter torential, iar izolat cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp.”, informeaza ANM.

Cod galben de vreme rea

In intervalul de valabilitate: 12 mai, ora 09:00 - 12 mai, ora 23:00, sunt vizate fenomene meteo cu manifestari de  instabilitate atmosferica accentuata in Moldova, Dobrogea si estul Munteniei (in judetele Buzau, Braila, Ialomita si Calarasi).

“In intervalul mentionat, in Moldova, Dobrogea si in estul Munteniei (judetele Buzau, Braila, Ialomita si Calarasi) local vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata care se va manifesta prin vijelii, intensificari ale vantului cu viteze, in general, cuprinse intre 65...75 km/h, grindina, averse ce pot avea si caracter torential si descarcari electrice.”, potrivit ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea