Social

#avertizare meteo #vijelii #cod portocaliu # ploi torentiale #atentionare vreme rea # avertizare cod portocaliu

ALERTA METEO! Cod portocaliu de ploi pana joi seara

Administratia Nationala de Meteorologie a emis doua avertizari de tip cod portocaliu de ploi, valabile pana joi seara. In acelasi timp, alte judete se afla sub cod galben de vreme rea. Iata care sunt zonele afectate si ce fenomene meteo sunt asteptate.

 

COD PORTOCALIU de vreme rea

In intervalul 19 august, ora 10:00 – 19 august, ora 21:00, jumatate din tara se afla sub avertizare de tip cod portocaliu de vreme rea.  

„In intervalul mentionat, in Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, precum si in nordul Moldovei, vor fi perioade cu averse torentiale, descarcari electrice, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 30...40 l/mp si, pe arii restranse, 50...70 l/mp.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de vreme rea

In acelasi timp, in intervalul 19 august, ora 10:00 – 19 august, ora 21:00, alte judete ale tarii se afla sub atentionare de tip cod galben de vreme rea, fiind vizate fenomene de instabilitate atmosferica temporar accentuata.

„In intervalul mentionat, in nordul Moldovei, estul Olteniei si vestul Munteniei, precum si la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse care vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si izolat 40...50 l/mp.

Manifestari de instabilitate atmosferica se vor semnala, local si temporar, si in estul si sud-estul teritoriului.”, anunta ANM.

 COD PORTOCALIU de vreme rea

In intervalul de valabilitate: 19 august, ora 21:00 – 20 august, ora 10:00, sunt vizate fenomene precum cantitati de apa insemnate.

„In intervalul mentionat, local in Transilvania si la munte, vor fi averse ce vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi 30...40 l/mp si, pe arii restranse, 50...70 l/mp.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul 19 august, ora 21:00 – 20 august, ora 21:00, peste jumatate din tara se afla sub avertizare de tip cod galben de vreme rea, fiind vizate fenomene de instabilitate atmosferica temporar accentuata.

„In intervalul mentionat, in nordul, centrul si estul tarii, precum si la deal si la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse care vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si izolat 40...50 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea