Social

#vrem rea #cod galben de vreme rea # alerta meteo #avertizare meteo #lapovita #cod galben #ninsori #ploi

Alerta meteo! Cod galben de precipitatii insemnate (ploi, lapovita si ninsoare)!

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de tip cod galben de vreme rea valabila pentru mai multe regiuni ale tarii.

In intervalul 09 februarie, ora 18:00 – 11 februarie, ora 12:00 sunt vizate precipitatii insemnate cantitativ ce pot duce, in zonele montane, la topirea zapezii.

“In Carpatii Occidentali, nordul Carpatilor Orientali si in vestul Carpatilor Meridionali, temporar vor fi precipitatii predominant sub forma de ploaie, moderate cantitativ, astfel ca pe tot parcursul intervalului mentionat se vor acumula cantitati de apa de 25...30 l/mp, iar pe arii restranse 40...60 l/mp. Ploile vor favoriza topirea si cedarea apei din stratul de zapada.

Va ploua pe arii extinse si in jumatatea de vest a teritoriului, unde izolat se vor cumula 15...25 l/mp. Din dupa-amiaza zilei de joi (11 februarie) si in noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) ploile se vor transforma treptat in lapovita si ninsoare, iar vantul se va intensifica in toate regiunile, viscolind temporar zapada. Vremea se va raci accentuat, devenind deosebit de rece, geroasa mai ales in timpul noptilor.”, avertizeaza ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea