Social

#canicula romania # canicula bucuresti # avertizare de canicula # cod galben de canicula #canicula

Alerta meteo! Cod galben de CANICULA! Temperaturi de peste 38 de grade

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis doua avertizari de tip cod galben de canicula pentru urmatoarea perioada. Incepand de azi, in cea mai mare parte a tarii temperaturile vor creste foarte mult, in unele zone depasind 38 de grade Celsius la umbra.

 

In intervalul 28 iulie, ora 12:00 – 30 iulie, ora 20:00, disconfortul termic va fi accentuat, iar temepraturile din termometre vor depasi 35 de grade Celsius.

„In intervalul mentionat, valorile termice vor continua sa creasca, astfel incat vremea va deveni calduroasa in cea mai mare parte a tarii, caniculara in regiunile extracarpatice.

Se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de peste 33...35 de grade, disconfortul termic va fi ridicat, iar pragul critic de 80 de unitati al indicelui temperatura-umezeala (ITU) va fi atins in zonele de campie si podis din sudul si estul tarii si local din vest.”, anunta ANM.

In intervalul 29-30 iulie este valabil un alt cod galben de canicula, temperaturile crescand si mai mult. In unele zone pot depasi 38 de grade Celsius, la umbra. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

„In cursul zilelor de miercuri (29 iulie) si joi (30 iulie), in cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei si local in Moldova, va fi canicula, temperaturile maxime vor depasi frecvent 35 de grade, iar pe arii restranse miercuri si local joi, se vor situa peste 37...38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatura-umezeala (ITU) depasind pragul critic de 80 de unitati, iar in cursul noptilor temperatura aerului nu va cobori sub 20 de grade (nopti tropicale).”, anunta ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea