Social

#stomatologie #migrene #guma de mestecat #migrene permanente

Alerta medicala: Uite ce se intampla daca mesteci guma in fiecare zi!

Inofensivul obicei al mestecatului gumei ar putea fi o cauza ascunsa a aparitiei migrenelor permanente, avertizeaza medicii stomatologi din Marea Britanie. Analizele efectuate de acestia arata ca mestecatul gumei poate agrava afectiunile articulatiei temporomandibulare, un sindrom intalnit la 20% din populatia globului.

Mestecatul intens al gumei poate declansa dureri in maxilar, acestea extinzandu-se apoi catre zona superioara a craniului sub forma unor migrene permanente. Afectiunile articulatiei temporomandibulare sunt greu detectabile de catre stomatologi, dar anumite simptome le poti recunoaste chiar tu.

Astfel, stii ca ai o problema cu maxilarul in momentul in care ai dificultati in a deschide gura, auzi un zgomot ciudat cand iti misti falcile, o tensiune constanta in partile laterale ale capului sau dureri si tiuituri in urechi.

Conform stomatologilor britanici, stresul articulatiilor mandibulare agraveaza simptomele migrenei si pot cauza stari depresive.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea