Social

#stare de alerta #alerta medicala #spitale romania #bacterie mortala

Alerta medicala! Bacterie mortala in spitalele din Romania

O bacterie extrem de periculoasa infecteaza tot mai multi pacienti din spitalele de la noi din tara. Numai anul trecut, 500 de persoane au contactat Clostridium difficile, iar 8 dintre ele au murit!

Bacilul, informeaza libertatea.ro, poate fi contactat chiar si cu o simpla atingere a unei clante, iar simptomele sunt dintre cele mai urate: diaree puternica, greata si pot culmina cu disfunctionalitatea organelor interne si cu moartea pacientului.

Statisticile oficiale, raportate de Ministerul Sanatatii, arata ca, doar anul trecut, acest microb care a impanzit spitalele din tara, a provocat 8.500 de imbolnaviri. In plus, potrivit unui document oficial publicat pe site-ul Institutului National de Sanatate Publica, riscul de deces, doar pe cazurile inregistrate la Institutul "Matei Bals", in perioada 2011-2012, a fost de 6%-10%, iar riscul de recidiva, de 25%!

O situatie alarmanta se inregistreaza la Spitalul Municipal de Urgenta "Elena Beldiman", din Barlad, unde numarul pacientilor imbolnaviti in timpul spitalizarii cu microbul Clostridium difficile este in crestere. Astfel, dupa ce primele 8 cazuri au aparut luna trecuta, pe 28 aprilie, in prezent numarul pacientilor infestati a ajuns la 17! Aici este in desfasurare o ancheta epidemiologica.

Sursa foto: antena3.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea