Social

#risc inundatii #alerta inundatii #alerta Dunare

Alerta maxima! Dunarea sta sa se reverse, mii de oameni sunt in pericol!

Orasele Calafat, Bechet, Corabia, Turnu Magurele si Zimnicea sunt in pericol de a fi inundate dupa ce nivelul Dunarii a crescut depasind cotele de inundatie. Fluviul are un debit de 12.000 de metri cubi pe secunda la intrarea in tara.

Autoritatile sunt in alerta si precizeaza ca riscul de inundatii este major. Digurile de pe sectorul Gruia-Zimnicea au intrat in faza II de aparare, aferenta codului portocaliu de inundatii, iar, in aval de Zimnicea, sunt in faza I, aferenta depasirii cotei de atentie.

Conform prognozei Institutului National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor (INHGA), in perioada imediat urmatoare (in intervalul de prognoza 19 - 25 mai), debitul Dunarii la intrarea in tara (sectiunea Bazias) va fi in crestere si poate ajunge la valoarea de 13.500 mc/s, fiind aproape dublu fata de media multianuala a lunii mai (7.250 mc/s).

1.500 de angajati ai Autoritatii Nationale "Apele Romane" supravegheaza fara incetare tot sectorul indiguit al Dunarii. Pe malul drept al bratului Borcea, in judetul Ialomita, nivelul crescut al Dunarii a creat deja probleme, astfel ca echipele ANAR lucreaza intens pentru consolidarea malurilor.

Sursa foto: ziuaveche.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea