Social

#gripa aviara lebada #gripa aviara Constanta #gripa aviara

Alerta! Gripa aviara a ajuns la Constanta!

Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVA) anunta masuri severe la Constanta, unde a fost descoperita o tulpina a virusului de gripa aviara a fost depistata la o lebada gasita moarta in Constanta.

“Au fost prelevate probe de la o lebada gasita moarta in Constanta, iar in urma rezultatelor s-a stabilit ca este vorba despre virusul H5N8, o tulpina a virusului gripei aviare. Se formeaza o zona de supraveghere si una de protectie si se vor lua masuri severe de biosercuritate. Vor fi controlate toate gospodariile din zona, fermele de pasari, targurile si nu va mai pleca nicio pasare fara contol sanitar-veterinar”, a declarat, pentru Mediafax, Mihai Ponea.

Romania se afla in stare de alerta de saptamana trecuta, cand autoritatile din Ungaria au dispus sacrificarea pasarilor existente in apropierea focarelor de gripa aviara din localitatile Bugac si Kiskunmajsa.

„Noi am luat masuri restrictive la granita de vest, pentru ca cel mai aproape focar era la 10 kilometri de noi, dar iata ca a aparut in cealalta parte a tarii, la Constanta, la o pasare migratoare: lebada”, a spus vicepresedintele ANSVA.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea