Social

#intoxicatie Tancabesti #intoxicatie monoxid de carbon #elevi SMURD #smurd #elevi

Alerta! Elevi din Tancabesti, intoxicati cu monoxid de carbon!

17 elevi si un adult de la scoala generala din Tancabesti, judetul Ilfov, care au acuzat stari de lesin au fost preluati miercuri dimineata de mai multe ambulante SMURD si SABI, precum si de un elicopter SMURD, si transportati la Spitalele Elias, Grigore Alexandrescu si Floreasca din Capitala, conform Mediafax.

Politistii au stabilit ca cei 17 elevi si un profesor care au ajuns la spital au fost intoxicati cu vapori de clor, dupa ce, cu putin timp inainte, femeia de serviciu a facut curatenie.

Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a declarat ca niciunul dintre copii nu se afla in stare critica.

"Au fost trimise mai multe echipaje in urma unui apel. Unor copii de la o scoala din Ilfov li s-a facut rau. Au fost trimise si elicopterul SMURD cu medic si o masina de terapie intensiva. Este vorba de 21 de copii, niciunul nu este intr-o stare critica. Cel mai probabil au fost expusi unor vapori de clor dupa ce s-a spalat cu o cantitate mai mare de clor la scoala. Aceasta este informatia pe care o avem acum. Aceasta informatie se poate schimba pe parcursul interventiei. Sunt acolo mai multe echipaje de la ISU, de la SMURD, care evalueaza situatia si vor lua decizia daca o parte din copii vor trebui dusi la spital", a declarat Arafat pentru Agerpres.

Ulterior, conform unor surse, a aparut informatia ca ar fi vorba despre intoxicare cu monoxid de carbon. Informatia a fost confirmata de medici, care au stabilit  un prim diagnostic:  cresterea carboxihemoglobinei, ceea ce inseamna intoxicatie cu monoxid de carbon. In scoala se fac acum verificari la centrala termica.

Cinci elevi au fost transportati la Elias, patru persoane au ajuns la Floreasca si alti 9 elevi au fost transportati  la spitalul "Grigore Alexandrescu". Medicii ii vor tine sub observatie cel putin 24 de ore.

Conducerea scolii urmeaza sa stabileasca daca va suspenda cursurile pentru ziua de maine.

Sursa foto: voceatransilvaniei.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea