Social

#cod portocaliu de vreme rea #cod portocaliu de ninsori # cod galben ninsori #avertizare meteo

Alerta de vreme rea! Cod portocaliu si cod galben de ninsori in tara!

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe atentionati de vreme rea pentru urmatoarea perioada. Printre acesea se numara o atentionare de tiip cod portocaliu si doua de cod galben. Astfel, in intervalul 17-20 martie sunt vizate ninsori insemnate cantitativ in mai multe zone ale tarii.

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul 17 martie, ora 10:00 - 18 martie, ora 06:00 a intrat in vigoare o avertizare de tip cod galben de vreme rea pentru o mare parte a teritoriului.

„In intervalul mentionat, vor fi precipitatii in zonele montane si submontane, precum si in cea mai mare parte a Moldovei si local in Transilvania si se vor acumula cantitati de precipitatii de 15…25 l/mp si izolat 30 l/mp.

La munte va ninge, iar in Transilvania si in vestul si nordul Moldovei vor predomina ninsorile, astfel incat stratul de zapada nou depus va fi consistent, iar in rest vor fi mai ales ploi.

Local, vantul va avea intensificari cu viteze de 55...65 km/h, iar in zona de munte, la peste 1500 m altitudine, temporar va sufla tare, cu rafale de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii.

Pe intervale mai scurte de timp, intensificari ale vantului vor fi si in Banat, Crisana, sud-vestul Olteniei si nord-estul Munteniei, cu viteze in general de 50...60 km/h.”, anunta ANM.

Sursa foto: meteoromania.ro

COD PORTOCALIU de vreme rea

In intervalul 17 martie, ora 10:00 - 17 martie, ora 23:00 a intrat in vigoare un cod portocaliu de vreme rea. Sunt vizate fenomene precum intensificari sustinute ale vantului, ninsori abundente si viscol puternic in zona Carpatilor Meridionali si de Curbura.

„In zona Carpatilor Meridionali si de Curbura va continua sa ninga abundent, iar vantul va avea intensificari sustinute, cu rafale de peste 90...110 km/h, in special la altitudini de peste 1500 m, unde va fi viscol puternic, zapada troienita, iar vizibilitatea va scadea sub 50 m.”, avertizeaza ANM.

Atentionari de vreme rea si pentru zilele urmatoare

In intervalul 18 martie, ora 06:00 – 20 martie, ora 10:00 sunt vizate fenomene precum  precipitatii predominant sub forma de ninsoare, in general, moderate cantitativ.

„In intervalul mentionat, aria precipitatiilor va cuprinde cea mai mare parte a tarii. La munte va ninge, in sudul Banatului, in Transilvania, in Maramures, in cea mai mare parte a Moldovei precum si in zona subcarpatica a Olteniei si a Munteniei treptat vor predomina ninsorile, iar in rest vor fi mai ales ploi. Local se vor acumula cantitati de apa ce vor depasi 15...20 l/mp si pe arii restranse 25 l/mp, indeosebi in zona de munte.”, anunta ANM.

Sursa foto: meteoromania.ro

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul 18 martie, ora 06:00 - 20 martie, ora 10:00, sunt vizate ninsori insemnate cantitativ in zona montana si strat de zapada in crestere semnificativa.

„In zona de munte va continua sa ninga, temporar insemnat cantitativ si se va depune strat nou de zapada peste cel foarte important deja depus.”, avertizeaza ANM.

Sursa foto principala: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea