Social

#cutremur # cutremur chile # tsunami chile # victime chile

Alerta de tsunami dupa cutremurul cu magnitudinea de 8,2 care a lovit Chile

Cutremurul de magnitudine 8,2 pe scara Richter, declansat azi noapte in largul coastelor chiliene, a generat alerta de tsunami in mai multe state din America Centrala si de Sud: Chile, Ecuador, Honduras si Peru. Cutremurul a facut deja primele victime. Pe langa cinci persoane decedate in urma seismului, altele au murit in timp ce se refugiau din calea apelor.

Valuri de peste 2 metri au lovit cateva zone ale litoralului chilian unde s-au inregistrat incendii, caderi ale curentului electric si alunecari de teren. Gonzalo Prieto, guvernatorul regiunii Iquique, a declarat ca, pe langa morti, in spitalele din zona au ajuns si foarte multi raniti in urma evacuarii rapide a populatiei.

In aceeasi zona, 300 de detinute din inchisoarea de femei au evadat la doar cateva minute dupa potolirea cutremurului, oficialii chilieni fiind nevoiti sa mobilizeze o parte dintre fortele Armatei pentru a ajuta la capturarea acestora. Cutremurul a fost urmat de cateva replici mai slabe in intensitate.

Foto: flickr.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea