Social

#alerta #inundatii #nave #Calafat #Gruia #curenti #viteza-limita

Alerta de inundatii la Calafat

Dunarea a depasit astazi cota-limita de inundatie, circulatia pe fluviu se desfasoara cu viteza redusa si au fost impuse restrictii de tonaj, a anuntat directorul Capitaniei Zonale Drobeta Turnu Severin, Mihai Ghiba.

Directorul Capitaniei Zonale Drobeta Turnu Severin a precizat ca in zona Gruia, cotele fluviului Dunarea au ajuns la 646 de centimetri, cota de inundatie fiind de 700, iar in zona Calafat, aceasta cota limita a fost deja depasita cu doi centimetri.

"Se diminueaza cu mult viteza de inaintare pentru amonte si creste pentru aval, ceea ce este un pericol pentru nave in ceea ce priveste influenta curentilor asupra stabilitatii navelor. Am luat masuri, navele sunt anuntate, isi reduc barjele la marimea si tonajul care le permit sa circule cu o viteza-limita de sase kilometri pe ora, asa este data regula de navigatie pentru zona Cazanelor, unde sunt zonele periculoase si unde am avut accidente cu pierderi de marfa si nave", a explicat Mihai Ghiba.

Sursa foto: www.ziare.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea