Social

#efecte cutremur Nepal #seism Nepal #cutremur nepal #nepal

Un nou cutremur puternic in Nepal! "Efectele sunt mari”

Un nou cutremur, cu magnitudinea de 7,3 grade s-a produs marti in Nepal, a anuntat institutul american de geofizica USGS, pe site-ul sau de Internet.


Seismul s-a produs la ora locala 12.50 (10.05 ora Romaniei). Potrivit BBC News Online si agentiei Reuters, cutremurul de marti a fost resimtit inclusiv in capitala indiana Delhi, precum si la Dhaka, in capitala Bangladeshului. "A fost unul mare", a declarat Prakash Shilpakar, proprietarul unui magazin artizanal din Kathmandu, pentru Reuters.

Seismul a fost urmat de cel putin patru replici puternice, dintre care una cu magnitudinea de 6,3.

Reporterul BBC Yogita Limaye, care se afla in Nepal impreuna cu un convoi umanitar, a declarat ca seismul a durat destul de mult. "Oamenii sunt ingroziti", a adaugat ea. Totodata, Biroul ONU de Coordonare a Afacerilor Umanitare a anuntat pe Twitter ca mai multe cladiri s-au prabusit in urma seismului de marti.

Conform Associated Press, patru persoane si-au pierdut viata.

Trei alunecari de teren s-au produs dupa cutremur, sunt cel putin 12 raniti.

 „Din pacate, in situatia in care suntem in momentul de fata in Nepal, e clar ca vom avea din nou pagube importante”, a explicat Mircea Radulian, directorul Institutului National pentru Fizica Pamantului, pentru Digi24. „Miscarea de rupere pleaca de la adancimea de 19 km (adancimea indicata initial de USGS – n.r.) si ramane de vazut incotro s-a indreptat. Daca s-a indreptat spre suprafata pamantului, efectul e mai puternic. Adancimea nu e prea mare. La 19 km efectele sunt mari”, a explicat Mircea Radulian.  

Acesta a mai spus ca seismul de azi nu este o replica a celui din 25 aprilie (n.r. - cu magnittdinea de 7,8 grade, care a provocat moartea a peste 8.000 de persoane si ranirea altor peste 17.800), ci un cutremur separat.

Sursa foto: theguardian.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea