Social

#cancula # temperaturi toride # temperaturi caniculare # canicula extrema #cod portocaliu canicula #avertizare meteo

ALERTA! Canicula extrema astazi in Romania! Temperaturi de peste 41 de grade la umbra!

Este cea mai caniculara zi din aceasta vara! Se vor inregistra temperaturi de 41 de grade, la umbra, iar in unele zone temperaturile pot fi mai crescute. O zi torida va fi si in Bucuresti, unde se vor inregistra temepraturi record pentru aceasta vara.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizari de tip cod galben si cod portocaliu de canicula extrema pentru astazi.

COD PORTOCALIU de canicula

O avertizare de tip cod portocaliu de canicula va afecta 16 judete din tara, dar si Capitala. Sunt vizate fenomene precum: val de caldura persistent si disconfort termic deosebit de accentuat.

“Luni (2 august) in Muntenia, cea mai mare parte a Olteniei si a Dobrogei si in sudul Moldovei, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor situa intre 37 si 40 de grade, iar in sudul Munteniei se vor atinge 41 de grade.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de canicula

Tot astazi este valabila si o avertizare de tip cod galben de canicula va afecta alte 8 judete din tara. Sunt vizate fenomene precum: val de caldura, disconfort termic ridicat si canicula.

“Valul de caldura va persista in regiunile sudice si estice, iar indicele temperaturaumezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 34 si 37 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor cobori sub 20 de grade.”

Bucurestiul se topeste! Temperaturi de 40 de grade la periferie

Si Bucurestiul se va topi, astazi, sub temperaturile deosebit de caniculare care, la periferie, la umbra, vor atinge pana la 40 de grade. Asta inseamna ca in mijlocul Capitalei temperaturile vor fi mult mai mari, iar temperatura resimtita va atinge si va putea depasi 50 de grade la amiaza.

“Vremea va fi caniculara, iar disconfortul termic se va mentine deosebit de accentuat (indicele temperatura-umezeala -ITU va depasi pragul critic de 80 de unitati). Temperatura maxima va avea valori de 38...40 de grade, iar minima noptii de duminica spre luni va fi de 20...23 de grade. Cerul va fi variabil spre senin, iar vantul va sufla in general slab duminica si va fi moderat, cu usoare intensificari (rafale de 35...40 km/h) pe parcursul zilei de luni.”, avertizeaza ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea