Social

#meteo romania # alerta meteo #vremea #starea vremii #conditii meteo

ALERTA ANM de vreme rea! NINSORI si GER in urmatoarele zile

Vremea se raceste accentuat incepand de astazi, in cea mai mare parte a tarii. Sunt anuntate caderi de zapadar, dar si vant puternic, in aproape toata tara. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), a emis mai multe avertizari, printre care si doua de tip cod galben, pentru urmatoarea perioada. Iata le ce trebuie sa te astepti.

 

Alerta de precipitatii si intensificari ale vantului

Pana pe 12 ianuarie, ora 10:00, este un vigoare o alerta de vreme rea. Sunt vizate fenomene precum precipitatii moderate cantitativ (sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare), dar si intensificari ale vantului.

“In Oltenia si sudul Banatului vor fi precipitatii moderate cantitativ (15...25 l/mp), la inceput predominant sub forma de ploaie, iar din noaptea de luni spre marti (10/11 ianuarie), treptat acestea se vor transforma in lapovita si ninsoare si local se va depune strat de zapada. In grupele vestice ale Carpatilor Meridionali si in Muntii Banatului va ninge moderat, iar stratul nou de zapada va fi local consistent.

Precipitatii slabe sub forma de lapovita si ninsoare se vor semnala local si in restul teritoriului, indeosebi in noaptea de luni spre marti (10/11 ianuarie) si pe parcursul zilei de marti (11 ianuarie).

Pe arii restranse se va forma polei.

Vantul va prezenta intensificari in est si sud si pe arii mai restranse in zona montana si in extremitatea de vest, trecator viscolind ninsoarea.  

In intervalul 11 – 14 ianuarie, vremea va deveni rece, geroasa in timpul noptilor si diminetilor in vestul, nordul si centrul teritoriului si pe arii mai restranse in rest.”, anunta ANM.

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul 10 ianuarie, ora 14:00 – 11 ianuarie, ora 11:00 este in vigoare o avertizare meteo de tip cod galben de intensificari ale vantului.

“In intervalul mentionat, in sudul si estul Munteniei, in Dobrogea si sudul Moldovei vantul va avea intensificari, cu viteze de 55...60 km/h. In zona Carpatilor de Curbura si pe litoral, rafalele vor depasi 60...70 km/h.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de vant puternic

In intervalul 11 ianuarie, ora 11:00 – 12 ianuarie, ora 10:00, va intra in vigoare un nou cod galben de intensificari ale vantului.

„Pe parcursul zilei de marti (11 ianuarie) vantul va continua sa prezinte intensificari in estul Munteniei, Dobrogea si in jumatatea de sud a Moldovei, temporar cu viteze de 55...65 km/h. In zona Carpatilor de Curbura si pe litoral, rafalele vor depasi 65...75 km/h.”, anunta ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea