Social

#cod portocaliu viscol #alerta anm #avertizare meteo #viscol #ninsori #vant puternic

ALERTA ANM! Cod portocaliu si galben de ninsori si viscol, in toata tara! Ce se intampla in Bucuresti

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe atentionari de tip cod galben si portocaliu de vreme rea pentru urmatoarele zile. Viscolul si ninsorile isi vor face prezenta pe tot teritoriul tarii, dar sunt asteptate si intensificari sustinute ale vantului in majoritatea tarii.

 

COD PORTOCALIU de viscol

In intervalul 17 ianuarie, ora 16:00 – 18 ianuarie, ora 08:00 intra in vigoare un cod portocaliu de viscol si intensificari ale vantului in in zona inalta a Carpatilor Meridionali si de Curbura si local in Carpatii Occidentali si in nordul Carpatilor Orientali.

„In zona inalta a Carpatilor Meridionali si de Curbura si local in Carpatii Occidentali si in nordul Carpatilor Orientali, vantul va sufla tare, cu rafale de peste 110...140 km/h. Va ninge viscolit, local mai abundent (15...25 l/mp), vizibilitatea va fi foarte redusa, iar zapada troienita.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de viscol si ninsori moderate

In intervalul 17 ianuarie, ora 16:00 – 18 ianuarie, ora 08:00 va intra in vigoare un cod galben de intensificari ale vantului in cea mai mare parte a tarii, ninsori moderate cantitativ si viscol in zona de munte si local in jumatatea nordica.

“Din seara zilei de luni (17 ianuarie) si pana in dimineata zilei de marti (18 ianuarie), vantul va prezenta intensificari in cea mai mare parte a tarii.

La munte vor fi rafale de 80...110 km/h, iar in Moldova, Transilvania si sudul Olteniei viteza vantului va atinge 65...70 km/h si pe arii restranse 80 km/h. In celelalte regiuni vor fi intensificari locale si temporare indeosebi spre seara si in prima parte a noptii de luni spre marti, cu viteze in general de 55...65 km/h.

In zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ, indeosebi la peste 1700 m, unde vizibilitatea se va reduce semnificativ. Ninsori viscolite se vor semnala local si in jumatatea nordica a teritoriului.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de intensificari sustinute ale vantului

In intervalul 17 ianuarie, ora 10:00 – 17 ianuarie, ora 16:00 este in vigoare o atentionare de tip cod galben de intensificari sustinute ale vantului, in cea mai mare parte a tarii.

“In intervalul mentionat, vantul se va intensifica in cea mai mare parte a tarii, iar local in Oltenia, Transilvania, Moldova, nordul Crisanei si sud-vestul Munteniei vor fi rafale de 55...70 km/h.

In zona de munte vantul va avea intensificari cu viteze de 70...90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depasi 90…110 km/h, vizibilitatea va fi redusa si va fi viscol.

Incepand din orele dupa-amiezii, aria ninsorilor moderate cantitativ va cuprinde nord-vestul teritoriului si local zona de munte.”, atentioneaza ANM.

COD GALBEN de intensificari sustinute ale vantului

In intervalul 18 ianuarie, ora 08:00 – 18 ianuarie, ora 20:00, va intra in vigoare un cod galben de intensificari sustinute ale vantului, care va afecta peste jumatate din teritoriul tarii.

“Pe parcursul zilei de marti (18 ianuarie), vantul va continua sa prezinte intensificari in estul, centrul si local in sudul si sud-estul tarii, precum si in zonele de munte.

In Carpatii Meridionali, indeosebi in zona inalta, vor fi rafale de 90...110 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi redusa.

In Moldova, viteza vantului va atinge 60...85 km/h, iar in Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei si local in Muntenia, 55...60 km/h.”, avertizeaza ANM.

VREMEA IN BUCURESTI

In intervalul 17 ianuarie, ora 10:00 – 18 ianuarie, ora 08:00, valorile termice se vor situa peste normele specifice perioadei. Vantul se va intensifica treptat, in special dupa orele amiezii, cand vor fi rafale de peste 50...55 km/h. Cerul va fi mai mult senin in prima parte a zilei, cu innorari spre seara si la inceputul noptii, dar conditiile pentru precipitatii slabe, predominant sub forma de ploaie, vor fi reduse. Temperatura maxima va fi de 6...8 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 1 grad.

In intervalul 18 ianuarie, ora 08:00 – 18 ianuarie, ora 20:00, valorile termice vor fi usor mai scazute fata de ziua precedenta. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla in general moderat (35...40 km/h). Temperatura maxima va fi de 4...6 grade.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea