Social

#toba porc #alerta alimentara #toba #retragere de la vanzare

ALERTA ALIMENTARA! Daca ai cumparat acest preparat traditional NU trebuie sa-l consumi! Riscurile sunt uriase!

O noua alerta alimentara este anuntata de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). Este vorba despre o toba de porc care se comercializeaza in Carrefour. Este vorba despre toba de porc “Drag de Romania”.

 

Produsul a fost retras din magazine de catre Carrefour ca urmare a evidentierii prezentei Listeria monocytogenes. Retragerea de la comercializare se aplica produselor din lotul/DLC 007041021 / 18.11.2021, mai arata sursa citata.

Persoanelor care detin produse din acest lot li se recomanda sa nu le consume, ci sa le distruga sau sa le aduca inapoi in magazinele de unde le-au cumparat, se precizeaza in informarea ANSVSA.

Persoanele care au consumat produsul si care prezinta febra simpla sau insotita de dureri de cap sunt rugate sa consulte medicul si sa raporteze acest consum, mai noteaza institutia.

Femeile gravide, persoanele cu imunitate scazuta, precum si cele in varsta, trebuie sa acorde o atentie deosebita acestor simptome, deoarece ele pot indica listerioza, boala potential grava, cu un timp de incubatie de pana la opt saptamani, se mentioneaza in informarea ANSVSA.

Contravaloarea produselor va fi returnata, fara a fi necesara prezentarea bonului fiscal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea