Social

#monitorizare #osce #presedinte #alegeri

Alegerile prezidentiale din Romania, monitorizate de OSCE

Alegerile prezidentiale din Romania vor fi monitorizate de 25 de experti ai Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa ( OSCE ). Organismul international vrea sa trimita in Romania o echipa condusa de rusul Vadim Jdanovici pentru a se asigura ca scrutinul este unul corect.

Prezenta echipei OSCE in Romania va trebui aprobata de seful Executivului. "Unul dintre lucrurile pe care zilele acestea le va semna premierul (Emil Boc, n.r) va fi aprobarea ca OSCE sa aiba observatori la alegeri. Trebuie facuta o demonstratie, pentru acesti domni care asa vor sa-si explice esecul, ca in Romania nu se fraudeaza alegeri. Cel putin alegerile prezidentiale nu se vor frauda sub acest Guvern", a declara presedintele Traian Basescu, citat de Adevarul.

Dintre cei 25 de experti, 11 se vor afla in Bucuresti in perioada de desfasurare a alegerilor. Restul vor fi observatori pe termen lung, care vor fi trimisi in centre regionale din tara.

Aceasta va fi o misiune limitata de observare a Biroului OSCE pentru Institutii Democratice si Drepturile Omului (ODIHR), care va avea rolul de a observa daca la scutinele pentru alegerea noului sef de stat se respecta obligatiile fata de OSCE si alte standarde internationale , precum si cu legislatia interna a Romaniei. Misiunea va fi condusa de rusul Vadim Jdanovici.

OSCE este institutia care, infiintata in timpul Razboiului Rece, a judecat in mod impartial numeroase alegeri in Europa de Est si in fosta Uniune Sovietica.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea