Social

#alegeri #2 decembrie #alegeri parlamentare

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 2 decembrie

Mircea Dusa, ministrul Admnistratiilor si Internelor, a anuntat, duminica, la Realitatea TV, ca alegerile parlamentare vor avea loc pe data de 2 decembrie, Executivul urmand sa ia o serie de decizii legate de organizarea acestora in sedinta din data de 1 septembrie.

"Sambata, la ora 10.00, vom avea sedinta de Guvern si vom lua probabil toate hotararile - sunt vreo 10 - legat de organizarea alegerilor parlamentare, care vor fi pe 2 decembrie", a spus Dusa.

El a explicat ca alegerile parlamentare nu pot fi organizate mai devreme, in noiembrie, deoarece exista o constrangere constitutionala.

"Exista acea constrangere constitutionala, actualul Parlament a fost validat pe 19 decembrie, ori exista acea constrangere de 20 de zile, adica, in momentul cand se organizeaza alegerile, presedintele este obligat de Constitutie in 20 de zile sa convoace Parlamentul in sedinta de constituire. (...) Nu reusesti nicicum sa ajungi la o data din luna noiembrie, deci data va fi 2 decembrie, chiar daca e dupa doua zile de sarbatoare", a declara ministrul.

Sursa foto: agenda.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea