Social

Alegerile locale din Romania vazute de presa internationala

Presa internationala remarca faptul ca scrutinul local din Romania a fost marcat de absenteism si ca, in Bucuresti, dreapta a reusit sa se impuna. Unele agentii de presa noteaza chiar faptul ca formatiunea democrat-liberala a presedintelui Traian Basescu a reusit sa se impuna din primul tur.

Candidatul dreptei la primaria municipiului Bucuresti, Vasile Blaga, s-a clasat in frunte, in urma primului tur de scrutin al alegerilor municipale, noteaza agentia France Presse, care citeaza sondajele efectuate la iesirea de la urne.

„Domnul Blaga, candidat al Partidului Democrat-Liberal si fost ministru de Interne, considerat un apropiat al presedintelui Traian Basescu, este creditat cu 33% din voturi. El va avea de infruntat, in turul doi, un disident al Partidului Social Democrat, aflat in cursa ca independent, Sorin Oprescu, care a obtinut aproximativ 30% din sufragii", scriu jurnalistii de la France Presse.

Agentia spaniola de presa EFE remarca faptul ca formatiunea democrat-liberala, a presedintelui Traian Basescu, a reusit sa se impuna din primul tur, cu 36,5 la suta din totalul voturilor. „18 milioane de romani cu drept de vot au fost chemati la urne pentru a-si alege consiliile municipale si primarii, in peste 17.000 de circumscriptii electorale, in cadrul unui scrutin considerat drept un test pentru alegerile parlamentare din noiembrie”, aminteste agentia EFE.

Si cotidianul International Herald Tribune noteaza ca alegerile municipale sunt un test pentru scrutinul din toamna. Publicatia subliniaza ca alegerile locale sunt importante, pentru ca primarii si consilierii locali vor avea acces la fondurile europene . International Herald Tribune aminteste, de asemenea, de prezenta scazuta la vot. „Romanii nu s-au inghesuit sa voteze”, scriu si jurnalistii de la cotidianul francez Le Petit Journal, care mentioneaza si incidentele petrecute la sectiile de votare din Stefanesti , judetul Ilfov.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea