Social

Alegerile locale costa dublu fata de cele din 2004

Alegerile locale ce vor avea loc la 1 si 15 iunie sunt cu mult mai costisitoare din punct de vedere financiar decat cele din iunie 2004. Pentru organizarea evenimentului electoral au fost pusi la bataie de catre Guvern, la Bacau, prin intermediul Prefecturii, 870.000 de lei.

"Acesti bani sunt destinati cheltuielilor materiale, legate de organizarea alegerilor. Indemnizatiile membrilor din birourile electorale vor fi achitate prin Consiliul Judetean ", ne-a declarat purtatorul de cuvant al Prefecturii Bacau, Carmen Cioltan.

Pana in prezent, din totalul financiar necesar, Prefectura a primit de la Guvern 120.000 de lei. Pentru indemnizatiile personalului din sectiile de votare , Consiliul Judetean a prevazut in buget suma de 20.000 de lei. La Moinesti, autoritatile au suplimentat deja fondurile necesare pentru desfasurarea alegerilor.

O parte dintre consilieri au sustinut insa ca nu se justifica acordarea acestor suplimentari pentru perioada martie-iunie 2008 si ca ar fi trebuit ca fondul de cheltuieli sa fie suplimentat in luna mai. "Este vorba de suplimentarea cu 50% a consumului de carburanti si a cheltuielilor cu telefoanele fata de normativele in vigoare, cota stabilita prin lege, care nu poate fi depasita.

Avem 16 sectii de votare, iar circumscriptia electorala a municipiului poate prezenta un raport cu toate aceste consumuri. S-a aprobat in final ca suplimentarea sa fie acordata in perioada aprilie-iunie 2008, si nu cum se stabilise initial, mai ales ca, de la inceputul acestei luni, noi am si inceput amenajarea locatiilor pentru sectiie de votare ", a declarat Neculai Catana, secretarul orasului Moinesti.

Prefectura Bacau a primit deja 120.000 de lei de la Guvern!

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea