Social

#moldova #alegeri anticipate #alianta

Alegerile anticipate ar putea strica alianta de la Chisinau

Perspectiva alegerilor anticipate ar putea sa-i desparta pe liderii Aliantei de guvernare din Republica Moldova. Presedintele PL, Mihai Ghimpu , este de parere ca in cazul in care se va organiza un scrutin anticipat, coalitia se va destrama. 

In acelasi timp, seful Executivului, Vlad Filat , pledeaza pentru unitate. De aceeasi parere este si presedintele AMN, Serafim Urechean . 

"Alianta e formata pentru perioada activitatii actualului Parlament. Si odata cu, daca sunt alegeri anticipate clar ca Alianta dispare. E normal. Orice Alianta se face pentru patru ani de guvernare, nu? Apoi incepe de la zero. Care cu cat vine, se schimba absolut totul. De aceea eu pledez pentru pastrarea Aliantei. De ce sa schimbam noi un cucos frumos din mana pentru un cioroi de pe gard ?", a declarat Mihai Ghimpu, liderul PL, arata Publika Md.

Ghimpu este singurul reprezentant al Aliantei care nu doreste organizarea alegerilor anticipate, desi potrivit Legii Supreme, actualul Parlament trebuie dizolvat pe 16 iunie. Ghimpu pledeaza pentru referendum constitutional. 

Premierul Vlad Filat , dar si presedintele AMN, Serafim Urechean, se gandesc, deja, la o lista comuna pentru partidele care fac parte din AIE.

 ( citeste continuarea pe Ziare.com )
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea