Social

#alegeri #mita #amenzi #inchisoare #imbracaminte #alegatori #buletine # fotografiere

Alegeri parlamentare 2012: Ce lucruri sunt interzise in ziua scrutinului

Autoritatile atrag atentia persoanelor care incalca legea electorala la alegerile parlamentare care se apropie ca risca amenzi ustoratoare, iar in unele cazuri ani de inchisoare.

In ziua scrutinului se vor da amenzi de cateva sute de lei celor care refuza sa ofere buletinul de vot sau stampila cetatenilor cu acte de identitate valabile. Legea electorala interzice fotografierea buletinului de vot si intrarea a doua persoane in aceeasi cabina.

Persoanele care tiparesc buletine de vot false, folosesc documente falsificate sau introduc mai multe voturi in urne pot fi pedepsite cu inchisoare de pana la 7 ani. Tot dupa gratii vor ajunge si cei care violeaza secretul votului.

In cazul darii sau luarii de mita, legea prevede inchisoare de la 6 luni la 5 ani.

In primele trei saptamani de campanie electorala au fost aplicate peste 200 de amenzi, in valoare de 100.000 de lei. Totodata, au fost semnalate cazuri de mita electorala, in care candidatii au oferit alegatorilor servicii medicale, imbracaminte si alimente.

Sursa foto: adevarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea