Social

#alegeri legislative #sua #barrack obama #partidul democrat

Alegeri legislative in SUA: Democratii lui Obama pierd teren in fata republicanilor

Partidul Democrat a suferit o infrangere usturatoare in alegerile legislative din SUA, noteaza antena3.ro. Primele rezultate arata ca democratii lui Barack Obama sunt pe punctul de a pierde majoritatea in Camera Reprezentatilor.

In schimb, Partidul Democrat are sanse sa aiba mai multi reprezentanti in Senat, insa nu la nivelul actual. Analistii sustin ca aceasta situatie ar putea cauza un blocaj politic in SUA, deoarece republicanii din Camera Reprezentantilor vor face tot ce le sta in putinta pentru a sabota reformele facute pana in prezent de administratia condusa de Obama.

Republicanul Arnold Schwarzenegger isi va lua adio de la fotoliul de guvernator de California. In locul sau a fost ales democratul Jerry Brown. Acesta a castigat lupta cu adversara sa, Meg Whitman. 49% dintre voturi i-au revenit lui Brown, in vreme ce 46% lui Whitman.

Potrivit datelor publicate mierucuri de NBC si Fox News, republicanul Mark Kirk a castigat mandatul de senator de Illinois detinut anterior de presedintele Barack Obama. Infrangerea democratului Alexi Giannoulias pune mari probleme partidului lui Obama, care mizase pe faptul ca de obicei electoratul din Illinois voteaza cu candidatii democrati.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea