Social

Alegeri interne in PNL, marca Silberstein

Tariceanu preia reteta lui Nastase pentru selectarea candidatilor la Parlament: alegeri interne . Ideea a fost implementata in PSD in 2003 de consilierii israelieni ai fostului premier, care il consiliaza acum pe seful liberalilor.
 
Dupa ce a simtit gustul amar al esecului la alegerile pentru Primaria Capitalei, conducerea PNL Bucuresti a decis ca, pentru scrutinul din toamna, sa nu se mai prezinte in fata electoratului cu oameni fara sanse de castig. Astfel, membrii Consiliului de Coordonare au cazut de acord, dupa cum a declarat Calin Popescu Tariceanu, presedintele PNL, cu „deschiderea unei competitii interne in partid pentru ocuparea unora dintre viitoarele colegii“.

„Candidatii in unele colegii ii vom selecta pe baza unei competitii interne in partid. Vrem sa ii pregatim pe cei care vor sa se adreseze electoratului larg intai cu o competitie interna , unde fiecare trebuie sa-si faca o campanie, sa fie capabil sa stranga voturi pentru el.Daca nu este capabil sa o faca in partid, atunci fara indoiala nu va fi capabil nici cu cetatenii care nu au o optiune politica predefinita“, a explicat Tariceanu.

In urma cu o saptamana, consultantul PNL Tal Silberstein declara, intr-un interviu acordat „Jurnalului National“, ca liberalii ar putea avea succes in demersul electoral din toamna, daca va urma exemplul lui Adrian Nastase, inclusiv prin introducerea sistemului de alegeri interne in PNL pentru candidatii la Parlament.

„Daca vor sti sa se reinventeze, asa cum premierul Adrian Nastase a introdus, cu ajutorul nostru, sistemul alegerilor interne in partid in 2003, salvand partidul de la esec electoral, vor putea sa schimbe tendinta de erodare si vor castiga electoral“, a spus Silberstein. Alegerile preliminare din 2004 ale PSD au fost catalogate de presa vremii ca fiind un esec.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea