Social

#video #camere #filmat #alegeri

Alegeri filmate cu camerele video ale scolarilor

Alegerile prezidentiale din toamna vor fi filmate cu camerele din laboratoarele de informatica . Cele 3500 de dispozitive video au rolul de a-i speria pe romanii care vor sa faca turism electoral .

Coalitia de guvernare a decis sa ia masuri impotriva votului multiplu, desi prima masura si cea mai la indemana, respectiv schimbarea legii electorale prin eliminarea listelor suplimentare nu a fost adoptata. De schimbat s-a schimbat insa data alegerilor: primul tur al alegerilor prezidentiale va avea loc pe 22 noiembrie, urmand ca un eventual tur doi sa aiba loc pe 6 decembrie.

Aceste liste suplimentare sunt considerate “sursa raului”, dupa cum noteaza Gandul, insa nici PD-L, nici PSD nu au vrut sa le elimine din lege. In schimb, cele doua partide s-au gandit sa controleze fenomenul prin formarea unor sectii speciale in care sa voteze cei care nu se vor afla in localitatea in care isi au domiciliul.

Astfel, toti cei care vor vota in sectiile speciale vor completa o declaratie pe propria raspundere ca au luat la cunostinta de faptul ca daca vor vota de doua ori vor trebui sa suporte pedeapsa cu inchisoare prevazuta de legea penala, dupa cum a declarat Ministrul de Interne, Dan Nica. Si pentru a crea senzatia de control, s-a decis instalarea de camere de filmat, mai precis camere web, care sa poata furniza si probele necesare in eventualitatea unui vot dublu.

Astfel, cele 3.500 de camere web vor fi amplasate in sectiile speciale, de la nivel de comuna, la nivel de Bucuresti. Si cum in bugetul de alegeri nu exista o anumita suma alocata camerelor, ministrul Nica a venit cu solutia imprumutarii camerelor din laboratoarele scolare de informatica din scolile din vecinatatea acestor sectii de votare speciale.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea