Social

Alegeri cu uninominalul in gat

Nici daca ar oferi recompense grase in euro, partidele nu ar gasi candidatii doriti pentru primariile marilor orase. Mai sunt doua luni si jumatate pana la alegeri, iar discutiile despre cine, unde, cum au avut drept singur rezultat concret fixarea unor termene de anuntare a candidaturilor, determinata de nevoia de a urgenta lucrurile, si nu de gasirea unor raspunsuri.

Adunate de la stanga si de la dreapta, doar patru persoane au declarat ferm ca vor la primarie: finul presedintelui Basescu, Gheorghe Falca , de la PDL, la Arad, Gheorghe Stefan (Pinalti), de la acelasi partid, la Piatra Neamt, Radu Mazare de la PSD, la Constanta, si Dan Bittman de la ecologisti, la Bucuresti. Altii nici cu rugaminti fierbinti nu se indupleca, de parca statura si ambitiile lor politice ar intrece portile cetatii.

Partidele ar putea depasi usor impasul, daca ar lasa organizatiile locale sa faca nominalizarile , dar hipercentralizarea deciziei politice este singura modalitate in care stiu sa functioneze, iar la alegerile locale si parlamentare de anul acesta, liderii vor controla mai mult ca niciodata initiativele din teritoriu.

Triplul scrutin uninominal – pentru primari, pentru sefii de consilii judetene si parlamentari - le pune insa o insurmontabila problema: cea a oamenilor. Pentru a capta atentia electoratului, le trebuie nume, nu anonimi, macar o notabilitate din partea locului, daca nu una unsa cu alifie de Bucuresti.

 

Continuarea in Gandul

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea