Social

#vladimir voronin #r. moldova #alegeri anticipate #parlament #guvern #opozitie

Alegeri anticipate in Republica Moldova

Parlamentul din Republica Moldova a esuat, astazi, in alegerea unui nou presedinte. Opozitia nu a participat la vot si al doilea candidat propus de comunisti nu a adunat cele 61 de voturi necesare. La Chisinau se vor organiza alegeri anticipate .

Partidul Comunistilor a castigat in Parlamentul moldovean numai 60 de locuri din totalul de 101. Pentru alegerea unui nou presedinte este nevoie de sustinerea a 61 de membri de parlamentari, iar opozitia nu s-a atins de urnele de votare.

Cei doi candidati ai comunistilor au fost fostul premier Zinaida Greaceanii si ambasadorul republicii Moldova in Rusia, Andrei Neguta. Cele trei din opozitie nu au desemnat nici un candidat si nu au participat la nici unul din voturi.

Castigatorii alegerilor parlamentare din 5 aprilie, al caror rezultat a provocat revolte la Chisinau si acuzatii de , vor fi nevoiti sa organizeze astfel din nou alegeri parlamentare .

Citeste si

Vladimir Voronin este noul presedinte al Parlamentului moldovean

OSCE "nu stie" daca alegerile din Moldova au fost sau nu falsificate

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea