Social

#klaus iohannis #Klaus Iohannis presedinte #prima declaratie Klaus Iohannis #alegeri 2014 #alegeri prezidentiale

ALEGERI 2014: Iohannis - prima declaratie oficiala: "Dragi romani, cu peste 6,2 milioane de voturi m-ati ales presedinte al Romaniei!"

Klaus Iohannis a obtinut 54,50% din voturi la turul doi al alegerilor prezidentiale, iar Victor Ponta a fost votat de 45,49% dintre alegatorii care s-au prezent la urne, conform rezultatelor partiale anuntate de BEC, după centralizarea a 99,07% din procesele verbale. Iata prima declaratie a lui Klaus Iohannis!

Eu sunt dispus sa ma apuc foarte serios si foarte hotarat de treaba.

 

Klaus Iohannis a declarat astazi i ca le multumeste romanilor care l-au votat si ca va fi un presedinte liber, care va reprezenta cetatenii.

“Tocmai am auzit rezultatele cvasi-finale. Dragi romani, cu peste 6,2 milioane de voturi m-ati ales presedinte al Romaniei. Va multumesc. Multumesc tuturor celor care au iesit ieri la vot, o prezenta fenomenala, peste 64%, este cea mai placuta surpriza din aceste alegeri.

Campania a trecut, acum trebuie sa ne apucam de treaba. Eu sunt dispus sa ma apuc foarte serios si foarte hotarat de treaba. Romanii au dat semnalul schimbarii profunde in Romania. Acest semnal este extrem de puternic, atar pentru mine cat si pentru clasa politica.

Solicit Parlamentul sa pice legea amnistiei si gratierii.

Rog partidele politice sa inceapa urgent discutiile pe legea votului electronic si a votului prin corespondenta. Nu vreau sa se mai intample vreodata ce s-a intamplat la votul in diaspora. Este inadmisibil.

Exprim inca o data respectul pentru romanii din diaspora, care au avut nevoie de multe ore sa voteze, care au inteles importanta votului lor. Il rog pe presedintele inca in functie sa analizeze situatia votului in diaspora si sa recheme de pe post toti diplomatii care nu au gestionat corespunzator situatia din sectiile de vot .Nu pot sa accept sa existe situatii unde concetateni de-ai mei sa fie tratati cu gaze lacrimogene fiindca vor sa voteze", a spus Klaus Iohannis.

"Un gand bun pentru partenerii nostri externi. Voi continua parteneriatele care sunt pilonii politicii externe ale Romaniei: parteneriatul strategic cu SUA, rolul si locul nostru in NATO si UE. Voi dovedi ca Romania este un partener serios, credibil si de cursa lunga.

Invit Guvernul sa pofteasca in Parlament cu bugetul pentru 2015, cu cat mai repede cu atat mai bine.

Dragi romani, voi fi presedintele romanilor. Voi fi un presedinte liber, va voi reprezenta pe voi" , a declart Klaus Iohannis.

REZULTATE FINALE Klaus Iohannis:

Suceava: Klaus Iohannis -  51,50% din voturi
Mures: 68,63%
Arad: 68,24%
Bistrita-Nasaud
: 62,27%
Timis:  66,73%
Covasna:
77,95%
Cluj: 73,82%
Iasi:  54,82%
Harghita:  80%
Sibiu
:  79,47%
Brasov: 63,09%
Prahova: 52,4%
Caras-Severin: 51,93%


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea