Social

#alcool #memorie #alcoolism # consum alcool

Alcoolul ajuta la imbunatatirea memoriei persoanelor in varsta

Consumul moderat de alcool imbunatateste memoria, dar si capacitatea de invatare, potrivit unui studiu publicat recent in revista "Alcohol And Alcoholism". Astfel, consumul unui pahar de vin zilnic i-ar putea mentine in forma si cu mintea limpede mai ales pe cei in varsta.

Potrivit rezultatelor studiului, beneficiile consumului moderat de alcool apar dupa varsta de mijloc, insa, sustin cercetatorii, nu toti oamenii le resimt.

In cadrul studiului, 80% din persoanele pensionare participante au simtit beneficiile alcoolului, in timp ce 20% din pensionari nu au simtit niciun efect. Pentru acestia din urma, consumul de alcool ar putea avea efecte adverse, intrucat ADN-ul lor include o gena numita APOE e4, care a fost legata de boala Alzheimer, potrivit dailymail.co.uk.

Studiul a aratat, de asemenea, ca, in cazul persoanelor care au gena APOE e4, capacitatea de invatare si memorie sufera un declin, in timp ce consumul moderat de alcool a fost asociat cu o crestere a capacitatii de invatare si memorie in randul persoanelor care nu au gena APOE e4.

Sursa foto: arq.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea