Social

#cerere #candidatura #ue #albania

Albania vrea sa devina stat-candidat pentru aderarea la Uniunea Europeana

Albania isi va depune candidatura pentru aderarea la Uniunea Europeana. Anuntul privind aceasta decizie a oficialilor de la Tirana a fost facut de premierul Sali Berisha , care a adaugat faptul ca guvernul albanez va depune aceasta candidatura pe 28 aprilie, la Praga.

Premierul Berisha a anuntat ca va merge personal in capitala Cehiei, tara care detine predintia Uniunii pana la sfarsitul lunii iunie, pentru a duce solicitarea tarii sale. El a spus ca demersul european al Albaniei vine dupa ce mai multe tari europene au sprijinit Albania in demersul sau democratic.

Insa depunerea candidaturii pentru intrarea in randul tarilor UE nu este decat primul pas spre obtinerea statutului de candidat, care se obtine in urma oferirii acordului tuturor celor 27 de state membre ale Uniunii. Demersul albanez va marca insa o etapa foarte importanta pentru pastrarea caii democratice pe care Albania a adoptat-o.

Oficialii de la Tirana anuntasera la inceputul lunii aprilie ca intentioneaza sa depuna candidatura Albaniei la Uniunea Europeana la sfarsitul lunii. Opozitia din aceasta tara a spus insa ca ar dori mai degraba ca acest demers sa aiba loc dupa alegerile legislative din 28 iunie, pe care ar trebui sa le organizeze astfel incat sa fie echitabile si fara probleme.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea