Social

#sectii ati # prognoze alarmante # cazuri de infectari # infectari #coronavirus

ALARMANT! Vom ajunge la 5.000 de cazuri de infectari pe zi! Sectiile ATI, depasite

Situatia din Romania este tot mai ingrijoratoare! In mai putin de doua saptamani se preconizeaza ca von ajunge la peste 5.000 de cazuri pe zi. Insa, deja, sectiile de ATI din tara sunt la capacitate maxima, avertizeaza Alexandru Rafila, reprezentantul Romaniei la OMS.

 

 

Potrivit profesorului Alexandru Rafila, Romania se confrunta cu o transmitere comunitara extinsa.

 

 

In acelasi timp, medicii atrag atentia ca daca ritmul actual de creștere a numarului de imbolnaviri cu covid se va mentine, in curand, in spitale nu vor mai fi locuri la Terapie Intensiva. 

 

Numarul de cazuri a crescut alarmant in Romania. De la 1.591 de cazuri, inregistrate pe 5 octombrie, s-a ajuns la peste 3.500 de cazuri noi, cinci zile mai tarziu. 

"Nu este exclus. Eu am remarcat o accelerare a numarului de crestere. Daca la inceput erau cresteri moderate sau asistam la o perioade de stabilizare de una, doua saptamani, acum nu mai observam asa ceva. Vedem o crestere sustinuta a numarului de cazuri. Am ajuns la 3500. In afara de aceste cazuri, sunt multe persoane care s-au infectat deja. Sunt in faza de incubatie a bolii si pe masura ce vor veni testele vor asista la o crestere a numarului de infectii", a declarat Alexandru Rafila, potrivit realitatea.net.

Capacitatea maxima ATI, in toata tara, este de 1.100 de locuri. In prezent sunt ocupate 628 dintre acestea. Medicii atrag atentia ca in momentul in care ne vom confrunta cu o explozie de cazuri (5.000 sau peste 5.000 pe zi), ne vom confrunta cu situatii critice, in care toate paturile vor fi ocupate, iar medicii trebuie sa aleaga cine va beneficia de ATI si cine nu.

"Daca din total cazuri calculam 5% pentru ca 5% sunt cazuri grave care ajung in ATI, atunci eu spun ca a ajunge la peste o mie de paturi de ATI, ar insemna doua, trei saptamani", spune Carmen Dorobat, medic infectionist, potrivit sursei citate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea