Social

#depresie #romani #depresie romani

Alarmant! Unul din doi romani sufera de depresie

Peste doua milioane de romani sufera de depresie, arata un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Problemele financiare si somajul sunt printre principalele cauze care au determinat o crestere alarmanta a incidentei acestei boli.

In intreaga lume, peste 350 de milioane de persoane au fost diagnosticate cu depresie. Potrivit specialistilor, factorii declansatori ai bolii sunt, mai nou, dificultatile economice, somajul, catastrofele si conflictele.

Netratata la timp, depresia poate duce la sinucidere. Anual, numarul persoanelor care au ales sa-si puna capat zilelor ajunge la un milion in lume, arata studiul.

"Tinerii de azi se confrunta cu efectul unei rate crescute a divorturilor, cu efectul plecarii parintilor la munca in strainatate, cu incercarea aproape disperata cateodata de a fi la inaltimea cerintelor societatii de consum - haine de firma, smartphonuri, tot ce acum este apreciat si inainte nici macar nu exista", afirma psihologul Mihaela Sarbu, citat de Mediafax.

Printre factorii declansatori ai depresiei in randul tinerilor se mai afla explozia de tehnologie si de conceptii exportate, coroborate cu timpul din ce in ce mai putin pe care parintele il acorda copilului, dar si lipsa de miscare si de activitati sanatoase.

Sursa foto: xmedia.ex.ac.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea