Social

#intoxicare #bauturi energizante #bauturi #copii

Alarmant! Tot mai mult copii intoxicati cu o bautura banala

Bauturile energizante fac tot mai des victime printre copii, scrie dailymail.co.uk. Numai in ultimii trei ani, in Statele Unite, peste 2.000 de copii cu varsta sub 6 ani au fost internati in stare grava, dupa ce s-au intoxicat cu cafeina.

Specialistii sustin ca o singura doza dintr-o asemenea bautura e suficienta pentru a cauza intoxicatie in cazul celor mici. Astfel, un copil care bea un energizant poate suferi perturbari grave ale activitatii inimii sau chiar convulsii.

Cele mai multe dintre bauturile energizante contin indeajuns de multa cafeina pentru a avea efecte nocive asupra unui copil, spune prof. Steven Lipshultz, pediatru-sef la Children’s Hospital of Michigan din Detroit. Un copil cu varsta de 12 ani poate suferi o intoxicatie cu cafeina in cazul in care consuma peste 2,5 mg de cafeina pentru fiecare kilogram de greutate corporala, ceea ce inseamna ca si o singura doza de energizant poate fi periculoasa. Unele astfel de bauturi contin 160 mg de cafeina intr-o singura doza.

Potrivit profesorului Lipshultz, aceste bauturi nu ar trebui vandute copiilor cu varsta sub 18 ani, ba chiar comercializarea lor ar trebui reglementata la fel ca si cea a tutunului sau a alcoolului.

Sursa foto: technicalentrepreneurship.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea