Social

#decese elevi #accidente rutiere elevi #elevi scoala

ALARMANT Sute de copii mor zilnic in drum spre scoala. Cine e de vina?

Zilnic, la nivel mondial, aproximativ 2 miliarde de copii merg pe jos la scoala, insa 500 dintre ei nu mai ajung in banci, fiind implicati in accidente rutiere mortale. Situatia este alarmanta si in Romania!

in ultimii ani, zeci de copii au murit sau au fost grav raniti in accidente rutiere petrecute chiar in preajma institutiilor de invatamant.

Titi Aur, fost pilot de curse, actaul detinator al unei scoli de conducere defensiva si pilotaj, este de parere ca problema este a copiilor, a parintilor si a soferilor. “In primul rand, educatia in scoala, cea rutiera in primul rand, este deficitara. Copiii nu percep pericolul pentru ca instinctul lor de conservare este mult mai mic. Foarte important este ca scoala, parintii, insotitorii nu sunt educati din acest punct de vedere. Vedem copii in masina fara centura! Noi avem la cursuri soferi care nu constientizaza pericolul! Inclusiv autoritatile trebuie sa intervina cu preventii, marcaje, bineinteles cu sanctiuni", a declarat Titi Aur la Romania TV.

Pentru a atrage atentia asupra situatiei extrem de ingrijoratoare, cineastul francez Luc Besson a realizat un videoclip alarmant privind copiii ucisi in trafic in timp ce merg la scoala.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea