Social

#criza apa #seceta globala #apa potabila #onu

Alarmant! Ramanem fara apa potabila

Organizatia Natiunilor Unite a facut o previziune sumbra. In urmatorii 15 ani, rezerva de apa a Planetei se va reduce cu 40%! De vina este irosirea continua a apei.

Potrivit unui raport al ONU, pe langa pierderea importanta din apa disponibila, nevoia de apa la nivel global ar creste cu 55% pana in 2050, rezultand astfel consecinte catastrofale, scrie adevarul.ro.

"Pana in 2050, agricultura va trebui sa produca cu 60% mai multe alimente, la nivel mondial, si cu 100% mai mult in tarile in curs de dezvoltare. Nevoia de apa pentru industrie se asteapta sa creasca cu 400%, din 2000, pana in 2050, cea mai mare crestere avand loc in economiile emergente si in tarile in curs de dezvoltare", se arata in raportul ONU.

Iar daca nu se restaureaza echilibrul dintre cerere si resurse, lumea se va confrunta cu un deficit global sever in ceea ce priveste apa, mai arata raportul.

Cresterea accentuata a populatiei in unele zone ale globului si urbanizarea necontrolata au pus presiune asupra resurselor de apa potabila, sustin oficialii ONU. Populatia lumii creste cu 80 de milioane pe an. "Se estimeaza ca va atinge 9,1 miliarde pana in 2050, cu 2,4 miliarde de oameni care vor trai in Africa subsahariana, regiunea cu cea mai neomogena distributie a resurselor de apa", mai arata raportul ONU.

Sursa foto:imgsou.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea