Social

#studiu copii facebook # facebook copii #cont facebook #facebook

Desi e interzis, 8 din 10 copii romani au cont pe Facebook!

Chiar daca, in principiu, nu iti poti face cont pe site-urile de socializare decat daca ai implinit 13 ani, o multime de copii care nu au inca aceasta varsta au propriile pagini de Facebook sau de Twitter. Un studiu arata ca opt din zece copii din Romania au cont pe o retea de socializare.

Ceea ce a ajuns si mai alarmant este faptul ca tot mai multi copii primesc un telefon mobil cu acces la internet inca de la varste fragede, mai exact din jurul varstei de 9 ani, iar explicatia parintilor este ca trebuie sa tina legatura cu cei mici, intrucat merg singuri la scoala.

Potrivit studiului, 26% dintre copii, adica mai mult de un sfert, au un smartphone. Specialistii sunt de parere ca folosirea internetului nu este, in mare masura, un lucru rau, insa daca nu sunt monitorizati, cei mici pot fi expusi unei serii de pericole precum pornografia infantila, furtul de date personale sau hartuirea.

In ultimii patru ani, numarul copiilor din Romania care au cont pe retelele de socializare a crescut de la 25% la 80%. Ingrijorator este faptul ca au cont pe Facebook sau pe Twitter chiar si copii sub 13 ani, care au mintit in fisa de inscriere privind varsta lor, scrie site-ul stirileprotv.ro.

Teoretic, oricine poate reclama la Facebook su Twitter ca un copil cu varsta sub 13 ani are cont pe retelele de socializare, insa rareori se intampla acest lucru. Ce este si mai grav, majoritatea copiilor au conturile publice, astfel incat oricine are acces la informatiile sharuite, inclusiv imagini.

Foto: resources.uknowkids.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea