Social

#copii #coronavirus #copii coronavirus

Alarmant! Cresc cazurile de Covid in randul copiilor! Peste 40.000 de copii infectati!

Creste alarmant numarul de cazuri de infectare in randul copiilor. Unii dintre acestia au nevoie de internare.

 

Un adolescent cu o boala autoimuna, declarat vindecat s-a reinfectat la o luna dupa vindecare. Copiii infectati cu noul coronavirus, din Capitala, sunt internati la Spitalul “Victor Gomoiu”.

Medicul Diana Ionescu a atras atentia, intr-un interviu acordat Realitatea Plus, ca, desi in cele mai multe cazuri, micutii fac forme usoare ale bolii, exista si situatii grave. 

”Anul asta, numarul de copii diagnosticati cu Sars-Cov-2 a crescut. In sectia de Covid acum avem internati patru copii, dar sa nu uitam ca noi avem tampoane pe fiecare sectie si zilnic se pozitiveaza copii din tampoane. In garda de 1, am avut patru sau cinci pozitivi. In fiecare garda se pozitiveaza copii. 
Micutii fac forme usoare sau asimptomatice. Totusi, exista un procent -  mic, dar, cand e vorba de copilul tau, nimic nu mai este un procent si nimic nu mai este mic - care fac forme grave, fac forme de sindrom inflamator multisistemic, ajung in spital, cateodata la varste foarte mici, ceea ce este devastator. Am avut internati copii de la zece zile, doua saptamani pana la 17, 17 ani si jumatate. 
Atat timp cat sunt internati in spital inseamna ca au forma medie de boala. 
Au fost sarbatorile de iarna, vacanta, lumea s-a mai relaxat. Sa nu uitam ca adultii sunt cei care trebuie sa protejeze copiii, asta trebuie sa fie cauza (cresterii numarului copiilor infectati - n.red), fara dubiu”, a declarat Diana Ionescu, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea