Social

Al-Zawahiri a facut apel la comiterea de atentate impotriva SUA si Israelului

Egipteanul Ayman al-Zawahiri , numarul doi in ierarhia gruparii teroriste al-Qaida a facut din nou apel la comiterea de atentate impotriva intereselor americane si evreiesti, intr-un nou mesaj audio difuzat duminica.

"Musulmani, astazi este ziua voastra. Loviti interesele evreilor, americanilor si tuturor celor care au participat la atacul impotriva musulmanilor", a declarat al-Zawahiri intr-un discurs audio difuzat de reteaua de centrul mediatic al retelei al-Qaida, As-Sahab, si identificat de institutul SITE.

Zawahiri a facut apel la adeptii gruparii sa "supravegheze tintele, sa stranga fonduri, sa furnizeze echipament, sa faca pregatirile si apoi, invocandu-l pe Allah, sa caute martiriul si paradisul".

Osama Bin Laden , liderul gruparii teroriste al-Qaeda a amenintat miercuri Uniunea Europeana chiar in ziua in care s-au implinit cinci ani de la invazia trupelor americane in Irak. Mesajul, intitulat „Fie ca mamele noastre sa nu mai aiba parte de noi, daca vom da gres fata de Profet" a fost transmis, miercuri seara, prin intermediul Internetului si anunta ca europenii ”vor da socoteala” pentru publicarea caricaturilor profetului Mohamed in presa din Danemarca.

Amenintarea a fost insotita de de imaginea lui Bin Laden cu o arma automata Kalasnikov . Teroristul a spus ca desenele satirice cu profetul Mohamed sunt parte a unei „cruciade” in care este implicat Papa Benedict al XVI-lea.

"Este o insulta si o crima mai mare decat uciderea femeilor si copiilor musulmani de catre soldatii occidentali , iar pedeapsa va fi si ea mai aspra", afirma Bin Laden. Caricaturile lui Mahomed au aparut in septembrie 2005, intr-un ziar din Danemarca.

La acel moment, desenele au dezlantuit proteste violente in lumea musulmana, soldate cu cel putin 50 de victime. In luna februarie, din solidaritate cu autorul, caricaturile au fost republicate si protestele s-au reluat.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea