Social

#sl saselea simt #mecanism cerebral #perceptie senzoriala

Al saselea simt nu exista! Iata ce spun cercetatorii

Abilitatea oamenilor de a vedea viitorul si de a simti anumite fenomene bizare, definita drept "al saselea simt", este doar un mecanism cerebral, despre care oamenii de stiinta spun ca a fost interpretat gresit, se arata intr-un studiu realizat de cercetatorii australieni de la Scoala de Stiinte ale Psihologiei din Melbourne.

Cercetatorii au demonstrat in cadrul studiului ca aceasta capacitate a oamenilor de a observa cele mai subtile schimbari nu este datorata perceptiei senzoriale sau, mai bine spus, asa-zisei abilitati de a detecta, la nivel inconstient, fapte sau lucruri ce se afla dincolo de cele cinci simturi ale vazului, auzului, gustului, mirosului ori papaitului, potrivit dailymail.co.uk, citata de Mediafax.

Oamenii de stiinta sustin ca in momentul in care ni se pare ca are loc acest proces, de fapt, creierul nu are timp sa proceseze informatiile primite, de aceea ramane cu o impresie vaga asupra schimbarilor, pe care nu si le poate explica in totalitate.

Sursa foto: bodygeek.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea